השתלות שיניים מטרתן העיקרית להשיב לאדם את המראה הבריא והאסתטי לכל אזור הפה ולאפשר לו איכות חיים גבוהה. השתלת שיניים הינו פתרון יעיל במיוחד לכל אדם שחסרות אצלו שיניים. השתל שמושתל לתוך העצם בפה וכך מחזיר ללסת את התפקוד התקין של אכילה ולעיסה כאילו מדובר בשיניים הטבעיות.
כל שתל שחודר ישירות לפה עשוי מבורג טיטניום חזק שמותאם לחלל הפה והוא למעשה מדמה את השן הטבעית שחסרה. כאמור שתלים דנטליים משתילים בטיפול שהוא כירורגי לעצם הלסת וכך מקבעים את השתלים. השתל משמש כתומך לכתר שייבנה על השתל עצמו, והכתר הוא זה שייחשף לעין בסופו של הליך.
סוגי שתלים דנטליים
שתלים דנטליים לא יתאימו לכל מטופל שיש אצלו בעיה בשן או שהוא חסר שיניים, יש אנשים שסובלים ממחלות מסוימות שבמקרים אלה השתל לא יצליח להיקלט בפה כתוצאה מחוסר עצם ומסיבות נוספות. לכן בטרם תילקח החלטה של רופא השיניים להשתלת שן, מומלץ שהמטופל ייגש להיבדק אצל רופא המשפחה, במידה וקיים חשש במצבו לקליטה נאותה של השתל.
יש מגוון של שתלים בהם עושים רופאי השיניים שימוש, אך הבולטים מכולם הינם שתלים:
-בצורת קונוס שיש להם הברגה בצורת V
-שתלים ישרים עם הברגה של צילינדר
הצורך בשתלים בא בעקבות מספר גורמים: הזנחה של שיניים, עששת שנוצרה בשן ולא הוסרה וגרמה לבעיות עד כדי איבוד שיניים, שיניים שחסרות מלידה או נסיגת שיניים כשהעצם מחפשת מקור אחר בגוף ואז כל הלסת עשויה להשתנות, זה קורה כתוצאה מגנטיקה או נזקים של עישון ושתיית אלכוהול וכו'.
לחצו – לקבלת ייעוץ ראשוני – ללא עלות!
סוגי הרדמות בטיפולי השתלות שיניים
הטכנולוגיה בימינו מצליחה לתרום רבות להתפתחויות וחדשנות בתחום הרפואה הדנטלית, באמצעותה ניתן לקצר טיפולים רבים ולחסוך בזמן רב ובכאבים. מרבית מהאנשים יכולים לעבור טיפול מורכב כמו השתלת שיניים בהרדמה מלאה ולצאת עם מערכת שיניים וחיוך חדשים למשעי תוך מספר שעות בלבד. יש אנשים רבים שימנעו מלעבור את הטיפול רק מהחשש של לשבת על כיסא רופא השיניים ובמקרים אלה יאלצו לעבור טיפולים מסוג השתלות שיניים בהרדמה מלאה.
יש כמה סוגים של הרדמות, יש את ההרדמה המקומית שהחומרים שלה מנוקזים רק לסביבת המקום בו ייקבע השתל, את ההרדמה הזו עושה הרופא המטפל על ידי מזרק שהוא מחדיר לאזור השתל העתידי ומרדים את סביבת השתל כולה. ויש את ה- סדציה, הרדמה חלקית של כל הגוף בה המטופל יחוש טשטוש ויהיה במצב של חוסר ערנות ויירדם לפרקים במהלך הטיפול, סוג ההרדמה זו תקבע לפי גילו של המטפל וגם לפי אופי וזמן הטיפול.
אם המטופל סובל מחרדה דנטלית ופוביה קשה שמונעת ממנו לטפל בשיניים בכל צורה, אז יהיה מומלץ לבצע טיפול של השתלת שן בהרדמה מלאה. המטופל לא יחוש דבר וגופו יהיה מושפע מההרדמה לפחות 24 שעות. יש עוד מקרים בהם הרדמה מלאה תהייה אופציה, כמו אי סבילות של משהו שחודר לפה, מה שגורם לבחילות ורפלקס הקאה, אלרגיות ועוד.
השתלות שיניים בתל אביב – שיטות חדשות
למרות שזה נשמע כמעט לא אמין, היום ניתן לבצע באמצעות שיטות חדישות להשתלות שיניים, כמו החלפה של כל מערכת השיניים הישנה במערכת הישנה בחדשה והכל ביום אחד! מדובר בהליך של כמה שעות שמתבצע תחת הרדמה מקומית או תחת הרדמה שנקראת סדציה שהיא מרגיעה ומטשטשת את המטופל. בזכות טכניקה חדשה שפותחה בשנים האחרונות מתאפשר לבצע השתלה ביום אחד על ידי מספר של שתלים, בין 4 ל- 8, שהם מושתלים על כל עצם הלסת. טכניקה זו נקראת – All on 4 או All on 8. השתלת שיניים ביום אחד תתאים לכל מי שסובל מריקבון ברוב השיניים שלו או למי שחסרות מרבית מהשיניים וזקוק לשיקום כללי, ולמי שמאסו עליו התותבות ומעוניין לשפר את איכות חייו.
למי מתאימות השתלות שיניים בתל אביב?
שתל דנטלי יכול להתאים לכל אחד מעל גיל שמונה עשרה, לאחר שכל השיניים הקבועות בקעו, למעט שיני בינה. יש שלל סיבות שאדם נאלץ לעבור טיפול של השתלות שיניים, כגון ריקבון בשל הזנחה, חוסר שיניים, כשל בטיפול שורש, שחיקה, עישון מרובה, גנטיקה ועוד. כל אדם נולד עם מבנה ומערכת שיניים שונה, חוזק עצם הלסת וגם מנשך אחר, כל אלה שונים אצל כל אחד. מומחה מקצועי לשיקום הפה ידע להתאים את התכנית הספציפית, שהיא שלבי תכנון שקודמים לטיפול השתלת שיניים, בצורה מדויקת עבור כל מטופל שלו. זה יהיה המפתח להצלחה של כל טיפול השתלה, הדיוק וההתאמה לתכנית מקיפה ומקצועית.
השתלת שיניים בתל אביב – כמה זה כואב?
ההליך עצמו של השתלת השיניים לא כואב כי הוא מתבצע תמיד תחת השפעה של הרדמה. אך באופן טבעי בתום הטיפול וימים לאחר מכן יכולה להתפתח רגישות באזור של השתל, אך משככי כאבים אמורים לסייע במקרים האלה. אצל כל אדם רמת הכאב היא שונה, כמו כן, יש השפעה של היקף הטיפול, כמות השתלים שהוחדרו ללסת, רגישות של החניכיים וגורמים נוספים. מומלץ ביום ההשתלה לא לעבוד ולאפשר לגוף ולאזור של השתל להחלים בנחת, אך חשוב לציין שרוב המטופלים לאחר השתלות שיניים יכולים לחלוטין לשוב לתפקוד מלא כבר למחרת הטיפול.
החלמה ושיקום הפה
כל מקרה לגופו ולעיתים לאחר טיפול ימליץ הרופא על שטיפות ועל אנטיביוטיקה במידת הצורך, או טיפול במשככי כאבים. ישנם כללים של אכילת מזון רך לאחר השתלות, מה שמסייע לרגישות שקיימת באזור השתל. בנוסף, ישנם מצבים שלאחר השתלה יכולות להיווצר תופעות כגון דימומים, זיהומים או נפיחות כלשהי ובמקרים אלו יש להתייעץ עם הרופא המטפל שיכול לתת מענה מידי באמצעות אנטיביוטיקה מתאימה.
אולי יעניין אתכם גם: שתלים דנטליים